A helyi fidesz 1989-es sárospataki városfejlesztési programjában több – egyébként jól hangzó – célt tűzött ki maga elé. Akkor azért nem is vágtak ennek a megvalósításába, mert nem ők nyertek.

A célkitűzések nem sokban változtak, egy-két pontnak (pl. mentőállomás) sikerült megvalósulnia, de vegyük csak végig!

„A Fidesz – Magyar Polgári Párt Sárospataki Szervezete a VÁROS polgáraival együttműködve készített el a következő helyzetleírást, és dolgozta ki azt a programot, melyek megvalósulása esetén SÁROSPATAK valósi VÁROS lehet.

Olyan város, ahová gyermekeink visszatérnek.” – Itt álljunk is meg elsőnek.

Sárospatak állandó népessége a KSH szerint

1996-ban: 14.889 fő

1997-ben: 14.924 fő

1998-ban: 14.790 fő

Forrás: http://nepesseg.com/borsod-abauj-zemplen/sarospatak

„Sárospatak utolsó becsült népessége 12 304 fő (2019 évben), ami akkori Magyarország népességének 0.12%-a (Borsod-Abaúj-Zemplén megyének 1.9%-a). Népsűrűsége 88 fő/km2. Lakások száma 5282, népességet figyelembevéve, ez 2,3 fő per lakás. Ha népesség azonos ütemben változna mint [2018-2019] időszakban (-0.57%/év), 2021-ban Sárospatak lakossága 12 163 lenne.”

„Olyan város, ahol a munkalehetőségre nem kell hónapokat, esetleg éveket várni.” – folytatódik a program.

Forrás: https://eures.munka.hu/Documents/EURES_LMI2020_Magyarorszag.pdf

„A megye északi-északkeleti, Szlovákiával határos, Tokaj-Hegyalját is magában foglaló, elsősorban mezőgazdasági és idegenforgalmi tevékenységre épülő 10 járásában (Encs, Edelény, Szikszó, Szerencs, Gönc, Tokaj, Sárospatak, Sátoraljaújhely és Cigánd városok térsége) a megyei álláskeresők 40%-a él. A szakképzett álláskeresők részaránya a városokban, illetve az ipari centrumokban, valamint Tokaj és Sárospatak térségében nagyobb, mint a megye egyéb területein.”

„Olyan idegenforgalmi és kulturális központ, ahol nem 1-2 éjszakát, hanem 1-2 hetet tudnak eltölteni a vendégek.”

Forrás: KSH

„Legnépszerűbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei termálfürdős települések a teljes vendégforgalom alapján – 2020 (kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakék száma Sárospatak: 37.738.”

Forrás: KSH interaktív grafikon„Ezek voltak a turisták magyar kedvencei az elmúlt 12 évben”

2019-ben Magyarország 30 legnépszerűbb turisztikai célpontjai között nem szerepelt Sárospatak. A 30. Esztergom, 156.812 éjszakával.

„Olyan város, ahol nem kell törött kézzel esetleg órákig várni segítségre, mert a mentőállomás és a sebészeti szakrendelés helyben megtalálható.”

Forrás: https://www.spvri.hu/index.php/jarobeteg-ellatas/szakrendelesek-iv/sebeszet

Sebészeti szakrendelés – SEBÉSZET – TRAUMATOLÓGIA

Orvos: Dr. Nagy Attila Hétfő: 7:30 -14:00
Kedd: 8:00 – 15:00
Csütörtök: 13:00 -18:00
Orvos: Dr. Tóth István

Szerda: 8:00 -12:00
Péntek: 8:00 -12:00

„Olyan város, amely messze földön híres jó karban lévő útjairól.”

Forrás: https://sarospatak.hu/2019/10/08/fokozatosan-tortenik-az-utak-jardak-felujitasa/

„Jó lenne egyben rendbe tenni a pataki utakat, ezt gondolom mindenki szeretné. Látni kell viszont, hogy ez hatalmas, akár több száz milliós tétel lenne, ekkora összeg egyszerre nem áll rendelkezésre az önkormányzatnál. Éppen ezért tartjuk a korábbi ütemet és évente öt-hat utcát biztosan felújítunk – mondta Aros János.”

„Olyan város, ahol a különböző fenntartású iskolák békességben férnek meg egymás mellett.”

Sárospatak nem olyan város, ahol a különböző fenntartású iskolák békességben férnek meg egymás mellett. Donkó József tankerület igazgató gyakorlatilag indoklás nélkül megtagadta egy alapítványi és egy KILIK-es iskola együttműködését Sárospatakon. Ja, hogy 1989 óta nincsenek önkormányzati iskolák? A kirekesztés olyan, hogy nem kell 100-ból száz esetben működnie. Elég, ha 100-ból egy esetben létrejön.

Forrás: https://sarospatak.hu

alapítványi iskola” kifejezésre nem mutatott találatot a honlap keresője.

„Olyan város, ahol a képviselői munka valódi képviseletet jelent.”

Forrás: https://www.facebook.com/Csetneki-József-képviselő-hivatalos-oldala-100276978516874

„Tisztelt Polgármester Úr!

Több kispataki lakó jelezte a Dózsa György út aszfaltozásával kapcsolatos problémáit. Ezekre szeretnék megnyugtató válaszokat kapni. Egyik talán legjelentősebb probléma, amit jeleztek, hogy – meglátásuk szerint – keskeny az út, két szembejövő autó nem fér el egymás mellett, az útpadka pedig, ami egyelőre még működőképesnek látszik, nem biztos, hogy pár hónap alatt nem fog kijáródni, újabb kátyúkat létrehozva ezzel.

Az lenne ezzel kapcsolatban a tiszteletteljes kérdésem, hogy szempont volt-e a tervezés és kivitelezés során az, hogy két autó elférjen egymás mellett az új úton?

A több éve, lakók által gondozott, házak előtti kis „előkertek” rehabilitációja meg fog-e valósulni az építkezés befejeztével?

Szeretném elkérni az útépítés terveit, a megvalósítás költségvetését és a műszaki átvétel dokumentumait.

Tiszteletteljes üdvözlettel:

Csetneki József

képviselő

_______________________________________________________________________

Válasz is érkezett:

„Tisztelt Képviselő Úr!

A Dózsa Gy útcai lakosokat a beruházás előtt lakossági fórumon tájékoztattuk a tervezővel, a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel, ahol a szinte teljes számban megjelent lakosok minden felmerülő kérdésükre választ kaptak….A terveket ( ahogy eddig is megtehette volna ), ezután is bármikor megtekintheti a Polg hiv műszaki irodájában. Ugyanitt megkaphatja a műszaki ellenőr elérhetőségét ( Rékó Tamás ) aki szívesen felvilágosítja önt a beruházásról, így, megfelelő tájékozódás után ön is tudja majd hitelesen tájékoztatni a városrész utóbbi évek legjelentősebb beruházásáról az önnél érdeklődőket.

Aros János

polgármester”

Ennél a pontnál érdemes megjegyezni – mivel az 1989-ben nem kizárólag fideszes képviselőket említenek a programpontban -, hogy javaslatainkat 7:4 arányban, az esetek 99 %-ban leszavazza a fideszes többség a Testületi üléseken, ezzel semmibe véve (fenti levélváltás is ennek a példája) azoknak a sárospatakiaknak a képviseletükhöz fűződő érdekeit, akik ránk szavaztak (PatakÉRT Egyesület) 2019-ben, nem is kevesen.

„Olyan város, ahol az önkormányzat és a történelmi egyházak közötti kapcsolattartás nem ünnepi, hanem hétköznapi esemény.”

Forrás: https://sarospatak.hu

Sárospatak város hivatalos honlapjának keresőjében, a „református” szóra történő keresés alkalmával 615 találatot mutat a számítógép.

Sárospatak város hivatalos honlapjának keresőjében, a „katolikus” szóra történő keresés alkalmával 360 találatot mutat a számítógép.

Ezek a hétköznapok…

„Olyan város, ahol a diák-, tömeg- és versenysport egymásra épülve neveli egészséges életmódra gyermekeinket.”

Forrás: https://sarospatak.hu

Sárospatak város hivatalos honlapjának keresőjében, a „sport” szóra történő keresés alkalmával 614 találatot mutat a számítógép.

 A tervek, a helyi nyilvánosság és a valóság közötti különbségek – bízom benne – jól érzékelhetőek a hozzájuk fűzött adalékoknak köszönhetően.

patakinfo