Komoly érdeklődés mellett zajlott le az ellenzéki jelöltek vitája

Szerző: 
patakinfo

Fokozott érdeklődés mellett zajlott le 2018. március 1-én az ellenzéki képviselőjelöltek vitája a Singer Rendezvénházban.

Októbertől, nagyjából havonta hívtunk (Sárospataki Civil Kerekasztal Egyesület) meg ellenzéki politikusokat Sárospatakra: Szigetvári Viktort (Együtt), Sermer Ádámot (Liberálisok), Mirkóczky Ádámot (Jobbik), Gyurcsány Ferencet  (DK), Hadházy Ákost (LMP).

El is jöttek. "Megkérdezheti" címmel hirdettük meg a kötetlen beszélgetéseket. Ha nem elegen hallottak ezekről az estekről, az annak „köszönhető”, hogy a helyi média – ahogy a jelöltek vitájára sem –, nem volt kíváncsi az ott elhangzottakra.

Mikor nyilvánossá vált, hogy kik indulnak az ellenzéki oldalon, kértük őket, hogy találkozzanak egymással először egy zártkörű beszélgetésen, ahol tisztáztuk a vita forgatókönyvét és részleteit, de szó esett természetesen - első körben - az esetleges visszalépések kérdéséről is...

- Azt gondoljuk, hogy az ilyen közvetlen találkozások, minta a mácius 1-i vita, valóban interaktív helyzetek talán visszahozhatják az emberek politikába vetett hitét, hiszen sokszor érezzük azt, hogy szükséges rossz az, amit azonban nem hagyhatunk ki az életünkből, legfeljebb nem veszünk róla tudomást, de ez persze semmire nem megoldás.

Kell ehhez néhány elszánt, független egzisztenciájú civil értelmiségi, legalább egy civil szervezet (nem baj, ha több), olyan helyszín, ami a helyi hatalomtól szintén független tulajdonosé (lásd Dunaújváros), aztán jó sok, beszélgetéssel eltöltött este...

Meg persze fogadókészség a pártok részéről, amiről valóban csak jókat tudok mondani a felsorolt pártokat vezetőik szintjén reprezentáló politikai szervezetek vonatkozásában.

És nem szabad kihagyni a sorból a felelősen gondolkodó, aktív állampolgárokat sem!

A vitát közvetettük az Facebook-on. Készült video felvétel is, azt a www.patakinfo.hu oldalon tettük láthatóvá.

Köszönet a felkérést elsőre elfogadó, a vitán résztvevő képviselő-jelölteknek:

  • Köteles László, Új Kezdet, LMP
  • Mikola Gergely, Jobbik
  • Zaveczki Tibor DK, MSZP, Párbeszéd, Szolidaritás

Köszönet a Singer Rendezvényháznak úgy a korábbi beszélgetések, minta a mostani program helyszínének biztosításáért, és minden lelkes barátunknak, aki részt vett a szervezésben, és azoknak a polgároknak, akik eljöttek a vitára.

Köszönet Dévényi Istvánnak a vita levezetéséért, és a szerda esti HírTv-s beharangozóért is!

És végül, de nem utolsó sorban, köszönet illeti a vitán megjelenteket!

Fotók:

https://www.facebook.com/pg/patakinfo/photos/?tab=album&album_id=1715682431787626

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=h9BScRlI-DM&feature=youtu.be