A Fidesz erőből akarja átnyomni az önkormányzati testület alakuló ülését. Az október 22-re összehívott ünnepi ülés előtt a Patakért képviselőit nem hívták egyeztetésre, így nem javasolhatunk egyetlen bizottsági tagot sem és egyetlen képviselőnk véleményét sem kérték ki, hogy melyik bizottságban tud és akar dolgozni. E helyett kész határozattervezeteket postáztak.

Mint a választási eredményekből már ismert a Patakért Egyesület 4 képviselője jutott mandátumhoz Sárospatak város képviselőtestületében velünk szemben a Fidesz 6 jelöltje és a Fideszt támogató lokálpatrióták egy képviselője áll.

Az már talán kevésbé közismert, hogy a Patakért jelöltjeire a választásokon részt vevők közül 1.462 ember szavazott (34,8%) és a Fidesz jelöltjei még 200 szavazattal sem kaptak többet, őket 1.655 választó támogatta (39,4%).

Aros János úgy véli, hogy őt és a Fideszt ez az 5 százalékpontnyi különbség feljogosítja arra, hogy 1.462 sárospataki szavazónk véleményét és döntését figyelmen kívül hagyva, meg se hívja a Patakért jelöltjeit egyeztetésre és a 9 külsős bizottsági hely 100 százalékát a saját jelöltjeivel töltse fel.

Meg fogjuk kérdezni Aros Jánost, hogy miért veszi semmibe a sárospataki választópolgárok akaratát, és természetesen tiltakozni fogunk az eljárása ellen!

Az előterjesztés letölthető innen